Safari Lodge

Mi a Safari Lodge?

Egy olyan különleges szálláshely, aminél természetközelibb, de egyúttal minden kényelemmel megáldott szállást nehéz elképzelni.  Az ötlet Afrikából származik, ahol a szafarik során a vendégek hasonló helyeken kerülnek elszállásolásra a szavannákon.

Ez tulajdonképpen egy kempingsátor?

Nem, teljesen más!  Képzeljetek el egy fürdőszobával, konyhával, étkezővel, kényelmes ágyakkal felszerelt helyet, ahol a nappaliból hatalmas panoráma ablakokon át nyílik kilátás a végtelen erdőre és előtte a dámszarvasaink legelőterületére.  A nappaliban nagyképernyős TV, bluetooth hangrendszer, a hatalmas teraszon pezsgőfürdő.  A kellemes hőmérsékletet belül padlófűtés, és légkondi biztosítja.  A Safari Lodgeban ugyanúgy, mint más szálláshelyen egy zárt térben vagyunk, az érzet mégis olyan, mintha kinn, a természetben aludnánk kompromisszumok nélkül.  Érezzük az erdő friss illatait, a végtelen visszhangzó erdei madárhangra ébredhetünk, együtt reggelizhetünk az itt élő szarvasokkal, csobbahatunk a meleg pezsgőfürdőben, este a teraszról nézhetjük a csillagokat.  A forgalomtól, zajtól és tömegtől távol, egy csodás természeti környezetben.  Mindezt nem kell teljesen a képzelőerőre bízni, ezt próbáljuk meg az alábbi képeken bemutatni! :)

Hány fő fér el benne?

Mindegyik Safari Lodge szálláshelyünkben 3 hálórész található, és 3 x 2 fő, összesen 6 fő fér el bennük.  Három típusú Safari Lodge-unk van, a magasabb felszereltségű a Boutique Safari Lodge és Premium Safari Lodge, melyek padlófűtésesek és saját pezsgőfürdővel rendelkeznek.
Mi a különbség a 3 fajta Safari Lodge között?

Az élményt és a kilátást tekintve semmi! :) Mindegyik Safari Lodge szálláshelyünk panorámás kilátással és nagy terasszal rendelkezik, melyek az erdőre és dámszarvasaink területére néznek.  Légkondícionáltak, saját konyhával és fürdőszobával, nagyképernyős TV-vel.  A Premium és a Boutique Safari Lodge esetében további vonzó felszereltség a saját pezsgőfürdő és a padlófűtés.  A Boutiqe Safari Lodge privát pezsgőfürdője a teraszon helyezkedik el, egyúttal ez a legkényelmesebb, legnagyobb Safari Lodge. 

Árainkat, szabad kapacitásukat az oldalunk alján tudja majd megnézni az ÁRAK ELLENŐRZÉSE gombra kattintva!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Legjobban talán egy velünk készített riport mutatja be szavakban milyen érzés a Safari Lodge-okban megszállni, a likebalaton.hu oldalról Mihály Szilvia írását idézzük:

"Gondoltál már arra, milyen jó lenne este elalvás előtt egy erdő szélén a szarvasokat figyelve borozni a szállásod teraszán? Most kipróbálhatod ezt a természetközeli élményt, és még a luxusról sem kell lemondanod!

A Pálos Resortban egy új típusú szálláshelyen is pihenhetünk már, elkészült a Safari Lodge, az erdő közelében.

Maga a helyszín, Örvényeshegy, Zalacsány határában található, negyed órányira Hévíztől, húsz percnyire a Balatontól. Ideális pihenési helyszín, ha valóban nyugalomra és csendre vágyunk. A dombok közötti erdőben megbújó szállás már korábban is népszerű volt az utazók körében, de ez az új típusú pihenőhely még közelebb hozza a természetet.
 
Badacsonyi Tamással és feleségével, Nikivel beszélgettünk arról, hogyan kerül egy szafari szállás a Balaton közelébe.

– Mi a Safari Lodge?
– Ez egy afrikai ötlet, a szafarikon használnak ilyen szálláshelyeket. Az épületen belül konyha, nappali, háló és fürdőszoba is található, a szállás fel van szerelve minden olyan kényelmi funkcióval, ami valódi luxussá teszi a természetközeli pihenést.

A mi szafari szállásunkon légkondicionáló, WIFI, teljes beépített bluetooth kompatibilis hangtechnika, UHD Smart TV is a vendégek rendelkezésére áll. Amellett, hogy valóban a természet lágy ölén, tücsökciripelés közben reggelizhetünk vagy madárcsicsergésre ébredhetünk, nem kell lemondani a technikai vívmányokról sem.
A lodge teraszairól az Örvényes-patak völgyére, dámszarvasaink legelőterületére és a mögötte magasodó erdőre nyílik kilátás, de a teraszon ülve megnézhetjük a kedvenc sorozatunkat vagy válaszolhatunk az e-mailekre is.

– Nem gondoltatok arra, hogy tévémentes legyen a szafari szállás?
– Nem. Mivel a XXI. században élünk, a legtöbb család számára a tévé és a mobiltelefon napi szükséglet. Ha valaki nem akar erről lemondani, nálunk is használhatja, de ha egy vendég tévémentesen pihenne, akkor ő nem kapcsolja be a készüléket.

 
Image
Image
Foglalja le most 15.000 Ft kedvezménnyel Safari Lodge szállásainkat!  Írja be a PRSBTQ2365 kuponkódot foglaláskor!

Garantáltan legjobb árainkat közvetlenül honlapunkon találja.

Nézze meg elérhető szobáinkat és árainkat itt!

SZÉP kártyát elfogadunk!


– Kiknek ajánlott egy ilyen szállás?
– Elsősorban családok részére lett ez a szállástípus kitalálva, de már több üzleti utazónk is volt. Nekik egy stresszes munkanap után kifejezetten különleges feltöltődés itt pihenni. A mi szafari szállásaink 3 hálórészesek, 6 személy részére is kényelmes pihenést biztosítanak. Van egy teljesen felszerelt konyhánk hűtőszekrénnyel, akár főzni is lehet. Természetesen az ajtók, ablakok szúnyoghálóval vannak ellátva, hogy a rovarok ne zavarják a pihenésünket.

– Korábban ti nyaraltatok már ilyen szafari lodge-ban?
– Az elmúlt években több alkalommal volt szerencsénk kipróbálni nekünk is gyerekekkel, azóta vágytunk rá, hogy egyszer megmutassuk ezt az élményt a Pálos Resort birtokán. A gyerekek már kifejezetten kérik, hogy ilyen helyre menjünk nyaralni. Mi Hollandiában láttuk, majd Horvátországban próbáltuk először ezt a szállást, de télen Szlovéniában is találtunk üzemelő, fűtött szafari lodge-okat. Nekünk ez a pihenési élmény többet adott, mint egy szállodai nyaralás.

– Esőben, viharban, télen is helytáll az építmény?
– Természetesen. A napokban több nagy vihar is volt, de ugyanúgy nem ázik be ez a szállás, mint egy kőépület, megfelelőek a rögzítések. Sőt, a vendégeink visszajelzése szerint itt jobban lehet aludni, mint a kőházban.

– Hogy lehet ez?
– Itt szó szerint benne vagyunk a természetben, nincsenek falak, valóban halljuk az erdő, mező hangját, ez megnyugtató, pihentető. Ha este a teraszon ülünk, láthatjuk a kerítés mögött a szarvasokat is, ez nagyon különleges élmény. 
 
– Hogy jött az ötlet, hogy saját szarvasaitok legyenek?
– Adott volt a nagy rét, és jó lett volna, ha állatok népesítik be. Először levendulafarmban gondolkodtunk – mondta Niki.
– Tamás édesapja vadász, az ő ötlete volt, hogy tartsunk dámszarvasokat, ez a terület a fás-bokros részekkel kiváló élőhely nekik.  Félénk, de kíváncsi állatok. Nagyon szeretik az almát, ezzel etetjük őket esténként, ilyenkor közelebb merészkednek és közvetlen a kezünkből is esznek. 
 
Image
Image
– Hány napot töltenek el nálatok átlagosan a vendégek?
– Két-három napig marad a legtöbb vendégünk. Induláskor nagyobb arányban külföldi nyaralónk volt, ők jellemzően hosszabb időszakot foglalnak. Most a magyar vendégek vannak többen, a mondanivalónk is a magyar vendégek számára érthető. A reggelink kézműves helyi termékekből, szalámikból zöldségekből, frissen sütött kenyérből, lekvárokból áll. A vidéki csend, a minőségi falusi turizmus vonz egy bizonyos belföldi vendégkört, akik tudatosan keresik az ilyen típusú vendéghelyeket.

– Kezd megszűnni a wellness nyaralások egyeduralma?

– Igen, azt hiszem, van az a vendégréteg, aki a wellness szállók sokszínűsége helyett a valódi pihenést, csendet keresi a nyaralás során. Közel vagyunk a Balatonhoz, a kehidai és hévízi és zalakarosi wellness és gyógyszolgáltatások is negyed óra alatt elérhetők, nálunk akár ötvözni is lehet a kétféle pihenést. Napközben wellneszezhetnek egy közeli helyen, de este egy nyugodtabb környezetben pihenhetnek a vendégeink.
 
– Ha a pihenés és a csend mellé szeretnénk programokon is részt venni, mit ajánlatok?
– A közeli Zala Springs golfpályától a Balatonig tudunk szórakozási lehetőséget ajánlani a vendégeknek. Foglaláskor elektronikusan és itt a Szafari Lodge-ban kinyomtatva is látják azt a programajánlót, ami távolságok szerint csoportosítja a látnivalókat kb. 60 km-es körben. Ez egy 50 oldalas anyag, amiből tudnak választani a nálunk pihenők.
A gyógyfürdőn át a kerékpáros kirándulásig, strandokig, lovaglásig sok mindent tudunk ajánlani. A szállásunk előnye, hogy nem a forgalmas településközpontban található, ugyanakkor 10-20 percen belül a nagyon jó infrastruktúrának köszönhetően minden elérhető.
 
Azok a vendégek, akik bekerülnek ebbe a környezetbe, a nyugalom mellett igénylik a kiegészítő programokat is. Szeretik a természetközeli élményeket, a kézműves helyi termékeket és szeretik megismerni a környéket is. Ez egy egyre erősödő vendégréteg, ezért egyre több hasonló minőségű szálláshely létesül a Balatonnál is.
Így például a Káli-medence népszerűsége is annak köszönhető, hogy emberi léptékű szállások, panziók várják a pihenőket a 100-200 szobás szállodakomplexumok helyett. A valódi kikapcsolódás, a családi pihenés helyszíne eltolódik a vidéki életforma felé.
 
 – Ti a szafari szállással hogy illeszkedtek ebbe a falusi vendéglátásba?
– Mi nem a szó szerinti klasszikus falusi szállást mutatjuk be, nálunk nincsenek legelésző tehenek vagy tyúkok az udvaron, de cserébe az erdőszélen legelésző dámszarvasokat lehet megcsodálni nálunk. Talán úgy fogalmaznám, hogy mi egy huszonegyedik századi vidéki szállás vagyunk, aki természetközeli, de technikai vívmányokkal és luxus kényelmi elemekkel tűzdelt szolgáltatást nyújtanak a városi vendégeknek.
 
A szomszédos étteremben a bőséges reggelinken túl további gasztronómiai élményeket is átélhetnek a vendégeink, a Farm Inn Fogadó szerepel a 16 legjobb Balatoni étterem között, tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. A Zala-völgyi Nyitott Porták tagjai pedig további kulináris élményeket kínálnak."
Image
Image
Image
Image
Foglalja le most 15.000 Ft kedvezménnyel Safari Lodge szállásainkat!  Írja be a PRSBTQ2365 kuponkódot foglaláskor!

Garantáltan legjobb árainkat közvetlenül honlapunkon találja.

Nézze meg elérhető szobáinkat és árainkat itt!

SZÉP kártyát elfogadunk!


Please publish modules in offcanvas position.